2       Schvaľovanie a časový plán

 

2.1    SCHVAĽOVANIE SÚŤAŽÍ SVETOVOU ASOCIÁCIOU

 

Kto smie organizovať kuchárske súťaže pod záštitou svetovej asociácie?

Národné asociácie, ktoré sú členmi svetovej asociácie. Príslušné národné asociácie musia organizovať alebo spolupracovať na organizácii a dozerať nad takýmito súťažami.

 

Kontrolujú dodržiavania predpisov a pravidiel svetovej asociácie. Zaručuje, že hodnotenie vykonávajú porotcovia uznaní a nominovaní svetovou asociáciou a podľa predpisov svetovej asociácie. Národná asociácia musí zahlásiť všetky pozvané a zúčastňujúce sa národné tímy organizátorom a potvrdiť, že skutočne ide o tímy príslušných národných asociácií. Zneužívanie sa trestá.

 

Minimálne dva roky pred plánovanou súťažou (platí pre kategórie a, b, c a d) musia organizátori zaslať na prezídium WACS a prezidentovi kuchárskej komisie písomnú žiadosť a získať súhlas na organizovanie takejto súťaže. Takýmto spôsobom si zaručia záštitu svetovej asociácie.

 

Súčasne so žiadosťou musia organizátori predložiť časový plán a koncept priebehu súťaže. Ďalej musia popísať organizačnú stránku, partnerské firmy a organizácie.

Po schválení súťaže svetovou asociáciou smie národná asociácia používať logo svetovej asociácie pri propagácii súťaže.

Po ukončení súťaže je organizátor spoločne s národnou asociáciou povinný predložiť prezídiu WACS a kuchárskemu výboru záverečnú správu. Táto musí obsahovať najdôležitejšie informácie, zoznam národných tímov, juniorských národných tímov, regionálnych tímov a vojenských tímov spoločne s umiestnením a počtom bodov a menami porotcov. Svetová asociácia použije uvedené hodnotenie ako podklad pre svoju ďalšiu prácu, obnoví svetové zoznamy a zoznamy oficiálnych porotcov.

2.2    ČASOVÝ PLÁN

Po schválení súťaže WACS je organizátor povinný dodržať nasledovné termíny:

  Jeden (1) rok pred súťažou je organizátor povinný poskytnúť účastníkom presné požiadavky. Národným tímom a účastníkom súťaže teplej kuchyne je povinný poskytnúť plán kuchyne, popis výbavy kuchyne ako i technických zariadení.

  Desať (10) mesiacov pred súťažou musí od jednotlivých tímov požadovať prihlášky a mená účastníkov, vrátane jasného popisu ich úloh. Musí si vyžiadať návrhy menu/jedál, ak je to možné i s obrázkami pre časť teplej kuchyne a popisom pre studenú kuchyňu.

Šesť (6) mesiacov pred súťažou organizátor oznámi menu, ktoré bolo vybrané pre národný tím/juniorský tím v teplej kuchyni /Reštaurácii národov (kategória R).