2
Schvaľovanie a časový plán
2.1
SCHVAĽOVANIE SÚŤAŽÍ SVETOVOU ASOCIÁCIOU
Kto
smie organizovať kuchárske súťaže pod záštitou svetovej asociácie?
Národné
asociácie, ktoré sú členmi svetovej asociácie. Príslušné národné asociácie
musia organizovať alebo spolupracovať na organizácii a dozerať nad takýmito
súťažami.
Kontrolujú
dodržiavania predpisov a pravidiel svetovej asociácie. Zaručuje, že
hodnotenie vykonávajú porotcovia uznaní a nominovaní svetovou asociáciou a
podľa predpisov svetovej asociácie. Národná asociácia musí zahlásiť všetky
pozvané a zúčastňujúce sa národné tímy organizátorom a potvrdiť, že
skutočne ide o tímy príslušných národných asociácií. Zneužívanie sa
trestá.
Minimálne
dva roky pred plánovanou súťažou (platí pre kategórie a, b, c a d) musia
organizátori zaslať na prezídium WACS a prezidentovi kuchárskej komisie písomnú
žiadosť a získať súhlas na organizovanie takejto súťaže. Takýmto spôsobom
si zaručia záštitu svetovej asociácie.
Súčasne
so žiadosťou musia organizátori predložiť časový plán a koncept priebehu
súťaže. Ďalej musia popísať organizačnú stránku, partnerské firmy a
organizácie.
Po schválení
súťaže svetovou asociáciou smie národná asociácia používať logo
svetovej asociácie pri propagácii súťaže.
Po ukončení
súťaže je organizátor spoločne s národnou asociáciou povinný predložiť
prezídiu WACS a kuchárskemu výboru záverečnú správu. Táto musí obsahovať
najdôležitejšie informácie, zoznam národných tímov, juniorských národných
tímov, regionálnych tímov a vojenských tímov spoločne s umiestnením
a počtom bodov a menami porotcov. Svetová asociácia použije uvedené
hodnotenie ako podklad pre svoju ďalšiu prácu, obnoví svetové zoznamy a
zoznamy oficiálnych porotcov.
2.2
ČASOVÝ PLÁN
Po schválení
súťaže WACS je organizátor povinný dodržať nasledovné termíny:
Šesť (6)
mesiacov pred súťažou organizátor oznámi menu, ktoré bolo vybrané pre národný
tím/juniorský tím v teplej kuchyni /Reštaurácii národov (kategória
R).